Lichte daling besmettingen, maar meer sterfgevallen door corona

29 dec, 15:34 Corona Getty Images/iStockphoto
coronatest
coronatest

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Er zijn in de afgelopen twee weken 154 mensen (vorige week 178) in Scherpenzeel met een corona-besmetting geregistreerd. In dezelfde periode zijn zijn 4 inwoners overleden (vorige week 2) aan corona. Het is niet bekend dat iemand uit Scherpenzeel in het ziekenhuis is opgenomen ten gevolge van het coronavirus. 

In Renswoude zijn 107 personen als besmet met corona geregistreerd (vorige week 101). Over hen zijn geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.

Om een vergelijking met landelijke corona-besmettingscijfers mogelijk te maken, zijn de gemeentelijke cijfers omgerekend naar een aantal per 100.000 inwoners. In Scherpenzeel: 1649,8 (vorige week 1801,6) en in Renswoude 1212,3 (vorige week 1855,3), landelijk 765.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.