Voedselbos jungle van bezwaren

6 december 2022 om 06:00 Duurzaamheid Luc Enting
Bij het voedselbos in Scherpenzeel botst de planopzet met de er geldende bestemming 'agrarisch met waardenlandschap'.
Bij het voedselbos in Scherpenzeel botst de planopzet met de er geldende bestemming 'agrarisch met waardenlandschap'.

SCHERPENZEEL De realisatie van een voedselbos heeft juridisch gezien heel wat voeten in de aarde. Dat blijkt wel uit de brij van correspondentie, aanvragen en bezwaarschriften tussen initiatiefnemers voor de aanleg van een voedselbos op het perceel grond aan de Barneveldsestraat 11b in Scherpenzeel. Ook de commissie Bezwaarschriften leek bij de laatste hoorzitting door de bomen het bos niet meer te zien.

Voedselbossen zijn in de afgelopen jaren flink in opkomst. Het idee erachter is dat er door de combinatie van het aanplanten van eetbare planten, bomen en struiken een zelfredzaam, onderhoudsarm systeem ontstaat waaruit geoogst kan worden en dat het de biodiversiteit vergroot. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.