Annet van Riel (PRO Scherpenzeel: ‘Groen en gelijkwaardigheid zijn belangrijke speerpunten’

11 mrt, 08:00 Gemeenteraadsverkiezingen PRO Scherpenzeel
Lijsttrekker Pro Scherpenzeel Annet van Riel.
Lijsttrekker Pro Scherpenzeel Annet van Riel.

SCHERPENZEEL Vorig jaar nam zij tussentijds plaats in de gemeenteraad vanwege het vertrek van PRO-voorman Willem Schuur. Annet van Riel zegt trots te zijn dat zij van haar partij het vertrouwen heeft gekregen om lijsttrekker te zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en kijkt ernaar uit om ook in de komende periode het progressieve geluid in de politiek te laten horen. Liefst natuurlijk niet meer – zoals in de afgelopen jaren het geval was – namens een eenmansfractie, maar vanuit een wat bredere vertegenwoordiging van PRO Scherpenzeel in de gemeenteraad. 

,,Wij hebben met Tim Tetterode Ravestein en Eva Verboom een aantal enthousiaste jonge mensen bovenaan de lijst staan die een aanwinst zijn voor het raadswerk’’, denkt Van Riel. Hoe de verkiezingen voor haar partij gaan uitpakken vindt zij lastig te voorspellen. ,,Vaak heb je vooraf wel ongeveer een idee, maar wat de uitbreiding van dertien naar vijftien raadszetels - vanwege de groei van het inwoneraantal - voor effect zal hebben op de verdeling van zetels in de raad vind ik heel moeilijk in te schatten. Het kan bij één zetel voor PRO blijven of misschien wel geen, maar we zouden ook zomaar naar drie kunnen stijgen. We moeten het afwachten. Wat ik in elk geval wel erg jammer vind is dat de ChristenUnie niet meedoet aan de v..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.