‘Minder vaak ophalen, tarief kostendekkend maken’

28 dec, 17:05 Maatschappelijk ...
De afvalheffing gaat omhoog, maar de ophaalfrequentie van het restafval wordt verlaagd naar één keer per vier weken.
De afvalheffing gaat omhoog, maar de ophaalfrequentie van het restafval wordt verlaagd naar één keer per vier weken.

SCHERPENZEEL Vanaf 1 januari wordt de ophaalfrequentie van het grijs restafval teruggebracht naar eenmaal per vier weken.

De verlaging zat er al een tijdje aan te komen, omdat het aantal aanbiedingen van de grijze container sinds de invoering van diftar flink is gedaald. Voor de inzameling van het GFT-afval (groene kliko) en de zakken PMD-afval verandert er niets; dat blijft eens per veertien dagen.


AFVAL SCHEIDEN Uit de laatste evaluatie bleek dat huishoudens hun grijze container gemiddeld zeven keer per jaar aan de weg zetten om te legen. Dit is minder dan eenmaal per vier weken. De dalende hoeveelheid restafval heeft alles te maken met het steeds beter scheiden van afval in Scherpenzeel. Herbruikbaar afval,..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.