‘Alle hens aan dek’ op vaccinatielocaties

21 dec, 11:54 Maatschappelijk Leo Polhuijs
De derde prik, de booster, helpt om het virus verder in te dammen, verwachten deskundigen
De derde prik, de booster, helpt om het virus verder in te dammen, verwachten deskundigen

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Inwoners van Scherpenzeel en Renswoude die deze maand in aanmerking komen voor een boosterprik, krijgen daarvoor een uitnodigingsbrief. Daarmee kunnen ze vervolgens telefonisch of op de computer een afspraak maken voor de corona-boostervaccinatie.

Scherpenzeel valt onder GGD Gelderland-Midden, Renswoude onder GGD Regio Utrecht. Mensen kunnen bij één van de locaties in deze regio’s terecht op basis van een afspraak, wanneer ze zijn uitgenodigd om die afspraak te maken. ,,De boosterprik gaat écht alleen op afspraak, je kunt voor deze prik niet zomaar binnenlopen’’, zegt Adrienne Spijker, woordvoerder van GGD Gelderland-Midden. 

De GGD streeft ernaar om in december iedereen boven de zestig jaar in de gelegenheid te stellen om een boosterprik te krijgen. In januari volgend jaar volgt dan iedereen boven de achttien jaar, tot aan eind januari is de planning. Op basis van de nu ingezette locaties, het aantal priklijnen en de personele inzet, zou het volgens de GGD ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.