‘Scherpenzeel scoort goed’ in financiële stresstest

25 jan 2022, 15:23 Maatschappelijk
Pixabay
Afbeelding

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel scoort bij Adviesbureau BDO opnieuw goed in de jaarlijkse financiële stresstest van gemeenten. 

Scherpenzeel staat met een rapportcijfer 9 op plaats 22 van de 127 Nederlandse gemeenten met minder dan 25.000 inwoners.

FINANCIËLE MEETLAT BDO onderzoekt elk jaar hoe het is gesteld met de financiële positie van gemeenten. Daarbij legt het bureau alle Nederlandse gemeenten langs de financiële meetlat, om zo tot een ranking per gemeente te kunnen komen. Deze ranking is verdeeld naar omvang van gemeenten. De beoordeling van de financiële positie is gebaseerd op de cijfers van de gepubliceerde jaarrekeningen over 2020. Hierbij is onder andere gekeken naar criteria als de schuldquote, de gron..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.