Buurt voor buurt van het gas af

5 jan 2022, 16:09 Politiek
Margreet Hendriks
Uitbreiding van het warmtenet in Scherpenzeel wordt, ondanks twijfels over de verbranding van biomassa, niet uitgesloten.
Uitbreiding van het warmtenet in Scherpenzeel wordt, ondanks twijfels over de verbranding van biomassa, niet uitgesloten.

SCHERPENZEEL Het college heeft een plan bedacht om stapsgewijs te gaan werken aan een aardgasvrije gemeente in 2050. Dat wil men doen met een buurt voor buurt aanpak. 

In de Transitievisie Warmte die de gemeenteraad in december heeft vastgesteld zijn drie verkenningsbuurten geselecteerd, waarin de gemeente in de komende jaren samen met bewoners en gebouweigenaren verder onderzoek gaat doen naar het meest geschikte alternatief voor aardgas. Dit betreft de wijken Bruinhorst, De Nieuwe Willaer (Reebaan en omgeving) en De Wittenberg. Ook wil de raad een pilot gaan starten met de ondernemers op bedrijventerrein ’t Zwarte Land.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.