CU-raadsleden Renswoude geïntimideerd

22 mrt, 14:16 Maatschappelijk Kim Rebergen
Sander van 't Foort.
Sander van 't Foort.

RENSWOUDE In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week is er sprake geweest van intimidatie richting de kandidaat-raadsleden van de ChristenUnie. 

‘Onacceptabel en een ondermijning van de democratie’ liet burgemeester Petra Doornenbal vorige week weten in een statement op de website van de gemeente Renswoude. De zaak is inmiddels in handen gegeven van de politie voor nader onderzoek. 

ZEKER INTIMIDEREND Doornenbal meldde in haar statement dat (kandidaat) raadsleden digitale berichten hebben ontvangen waarin wordt gesteld dat, indien zij een eventuele zetel accepteren, het hen moeilijk zal worden gemaakt. ,,Het is onacceptabel dat onze lokale politici op dergelijke wijze onder druk worden gezet’’, aldus Doornenbal. 

De beri..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.