Speciaal prikbord voor familieberichten in bibliotheek Renswoude

14 apr, 08:43 Maatschappelijk Pixabay
Afbeelding

RENSWOUDE Voordat er allerlei regels kwamen in het kader van de Wet op de Privacy, kon je bijvoorbeeld in De Heraut, onder familieberichten zien wie er wanneer geboren was, wie er in ondertrouw was gegaan, wie er gehuwd was of wie er was overleden.

Op die manier bleef je op de hoogte van het wel en wee in de gemeente en kon je ook niet zo gauw een blunder lopen door aan iemand te vragen ‘Zeg, hoe gaat het met ….?’, om dan even later te moeten horen dat deze of gene al enige tijd geleden overleden was. Je direct verontschuldigend met ‘Ach, sorry, ik was daarvan niet op de hoogte’;.

Esther van den Brink van de bibliotheek: ,,Ook wij hebben dat gemis aan informatie voor inwoners geconstateerd. Daarom leek het ons goed om daarop in te springen”.

Gevraagd hoe ze die informatie probeert te verschaffen, is haar reactie: ,,We hebben hiervoor in de bibliotheek een speciaal prikbord aangebracht. Inwoners kunnen daarop hun levensgebeurtenissen met anderen delen, denk bijvoorbeeld aan geboorte, ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.