Zoektocht opvanglocaties gaat door

26 apr, 10:32 Maatschappelijk André van der Velde
Afbeelding

SCHERPENZEEL Terwijl de voorbereidingen voor de crisisnoodopvang in het voormalige Aldipand aan de Dorpsstraat in volle gang zijn, blijft het college naarstig verder zoeken naar locaties die geschikt zijn voor de langere-termijn-huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne.

Hiervoor stelde de gemeente zelf al eerder de Villa van het gemeentehuis beschikbaar. Uit een raadsmemo blijkt dat de gemeente hierover inmiddels ook in overleg is met de eigenaren van het leegstaande pand van de Hertog van Gelre en met de eigenaar van een andere locatie.

HOOFDGEBOUW De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Scherpenzeel is verdeeld in drie stromen: crisisnoodopvang, noodopvang voor langere termijn en huisvesting bij gastgezinnen. De stuurgroep Opvang Vluchtelingen Oekraïne van de gemeente is ingedeeld naar deze drie stromen, met bijbehorende verantwoordelijk projectleiders. Voor de huisvesting van Oekraïners voor de wat langere termijn heeft het college de Villa van het gemeentehuis aangewezen. Hier wil ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.