‘Herdenking wordt vast heel mooi’

3 mei, 06:38 Maatschappelijk Dave Bouthoorn
Afbeelding

SCHERPENZEEL ,,Ik zal stilstaan bij de dood van mijn grootvader en andere familieleden. Ook zal ik stilstaan bij de slachtoffers uit concentratiekamp Dachau, van wiens herinneringsorganisatie ik voorzitter ben”, zegt burgemeester Wimar Jaeger. 

Tijdens de herdenking zal Jaeger, die uitkijkt naar de herdenking, samen met zijn vrouw aan het woord komen in de Hervormde Kerk, de stille tocht voorgaan en spreken bij het monument. Na afloop van zijn toespraak legt hij een krans neer.  

Woensdag 4 mei is de nationale dodenherdenking. Om 20.00 zal het twee minuten stil zijn voor de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. In Scherpenzeel is Gert Overeem al druk bezig met de voorbereidingen. Hij is voorzitter van het 4 mei Comité Sc..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.