‘Frustratie en irritaties’

21 sep, 17:24 Maatschappelijk Tips van de redactie Jan Bloemendal Architecten
Artist impression van het Jumbo-pand.
Artist impression van het Jumbo-pand.

SCHERPENZEEL Het op last van de Raad van State aangepaste bestemmingsplan Dorpsstraat – Vijverlaan, voor de bouw van een nieuwe supermarkt met bovenliggende appartementen, is in de Opinieronde met een zogenoemd ‘hamertje’ doorgestuurd voor besluitvorming in de raadsvergadering. 

Een teken dat de verschillende politieke partijen de discussie hierover als afgehandeld beschouwen. Dat nam niet weg dat er in de Opinieronde de nodige frustratie en zelfs irritatie werd geuit over de bezwaarprocedure en de daardoor ontstane vertraging voor de bouwplannen.

TUSSENUITSPRAAK Eerder oordeelde de Raad van State in een tussenuitspraak over de bezwaarprocedure dat de gemeente het bestemmingsplan op een tweetal punten moest aanpassen en er dan opnieuw een besluit over moet nemen. Deze punten betroffen het beter aantonen van de behoefte aan deze ontwikkeling en het duidelijk aangeven dat de laad- en losruimte van de supermarkt uitsluitend inpandig is toegestaan. De inmiddels verwerkte verplichte aanp..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.