Op pad met handschoenen, hesjes en grijpers

21 sep, 20:01 Maatschappelijk Adriaan Hosang
Seerp en Jelle Lampbert helpen moeder Noen Jukema bij het opruimen van zwerfvuil.
Seerp en Jelle Lampbert helpen moeder Noen Jukema bij het opruimen van zwerfvuil.

RENSWOUDE In Renswoude kwamen diverse inwoners, jong en oud, in actie tijdens World Cleanup Day. Met als motto Renswoude Schoon trokken ze erop uit om het op tal van plaatsen een beetje schoner te maken, om rommel op te ruimen die anderen achter gelaten hadden.

De 27 personen die in actie kwamen zorgden gezamenlijk voor 21 zakken zwerfafval. Dat werd later op de middag door medewerkers van de gemeente opgehaald.

Tussen 10.00 en 15.00 uur melden de deelnemers zich aan bij Rob en Ria van de Bor aan de Elzenhof. Ook in voorgaande jaren hadden zijn zich al ingezet voor een schoner Renswoude, en niet zonder succes.

In de garage stond de koffie met koek klaar, zodat de deelnemers aan deze actie met een goed gevoel op pad konden gaan en zich nuttig maakten in een van de wijken.

RAADSLEDEN Ria en Rob hadden gezorgd voor de indeling, zodat iedereen wist waar hij of zij in actie moest komen. Voor wie op pad ging waren er handschoenen, een hesje, een plastic zak om zwerfvuil in te verzamelen en een grijper.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.