Interface wereldwijd gegijzeld door computer-hack

2 december 2022 om 10:43 Maatschappelijk archief Interface
Interface in Scherpenzeel.
Interface in Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Tapijtfabrikant Interface blijkt slachtoffer te zijn geworden van een computer-hack. De hack houdt het internationale bedrijf al sinds zondag 20 november gegijzeld, waardoor allerlei bedrijfsactiviteiten (gedeeltelijk) stil zijn komen te liggen of zijn verstoord. De problemen treffen niet alleen de vestiging in Scherpenzeel, maar doen zich voor in het bedrijf wereldwijd zo blijkt uit de informatie die is afkomstig is van het Amerikaanse global hoofdkantoor Interface Inc.

,,Op 20 november 2022 begon Interface Inc wijdverspreide technische problemen te ondervinden in de IT-systemen en ontdekte een cybersecurity-incident gepleegd door externe actoren. Op basis van ervaringsdeskundigen is er snel respons-protocollen geïnitieerd, een onderzoek gestart, de diensten van cybersecurity-professionals aangetrokke..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.