Kinderburgemeester: ‘Deze ambtsketen vind ik echt heel mooi’

30 mrt, 08:19 Mensen Adriaan Hosang
Burgemeester Petra Doornenbal hangt bij Daantje Kluts, de eerste kinderburgemeester van Renswoude, de ambtsketen om haar hals.
Burgemeester Petra Doornenbal hangt bij Daantje Kluts, de eerste kinderburgemeester van Renswoude, de ambtsketen om haar hals.

RENSWOUDE Voor de tienjarige Daantje Kluts was het woensdagmiddag, best een plechtig moment. Het was immers de dag waarop ze haar ambtsketen kreeg omgehangen.

Burgemeester Petra Doornenbal hing Daantje de zilveren ambtsketen om haar hals.

Doornenbal vond de nieuwe ambtsketen prachtig. Bij de plechtigheid was Kim, de moeder van Daantje, aanwezig. Ook juwelier Bregje Kruis-van Schaik, de goudsmid die de ambtsketen had gemaakt was erbij. Net als wethouder Marieke Teunissen en Esther Scherrenburg, de begeleidend ambtenaar van de kinderburgemeester.

GOUDSMID Juwelier Bregje Kruis vertelde waaraan zij gedacht bij het vervaardigen van de ambtsketen en hoeveel tijd zij erin gestoken had. Daantje vertelde vol trots dat inmiddels al heel wat mensen het filmpje over haar gezien hadden en dat de reacties die ze gekregen had heel leuk waren.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.