‘We wisten vijf jaar niet wat er met Luuk aan de hand was’

19 mei, 06:29 Mensen Luuk Göbel
Schaduw zelfportret.
Schaduw zelfportret.

SCHERPENZEEL Bij de twaalfjarige Luuk Göbel uit Scherpenzeel werd op vijfjarige leeftijd vastgesteld dat hij autisme heeft. In de Maand van Autisme fotografeerde hij zijn omgeving, zoals hij die beleeft.

Mijn zoon Luuk zit op een school voor speciaal onderwijs, de Van Leersumschool in Veenendaal’’, vertelt Arja Göbel uit Scherpenzeel.

Ze is de getrouwd met Bert. Haar dochter Iris (14) gaat naar het vwo op het Johannes Fontanus College in Barneveld. Haar zoon Luuk (12) kreeg op vijfjarige leeftijd de diagnose autisme. Tot die tijd was het tobben, vertelt Arja. ,,Hij kon op basisschool De Maatjes, de latere Korenmaat in Scherpenzeel, waar hij naartoe ging, niet meekomen. Van veel dingen begreep hij niet wat de bedoeling was. Door het teveel aan prikkels ging er veel langs hem heen.’’

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.