Janneke kookt Chinees: Babi Pangang eigen stijl

25 dec 2021, 06:00 Mensen
Janneke Hek
Een Babi Pangang die zoet, zout, zacht, sappig en een klein beetje zurig is en veel bite heeft.
Een Babi Pangang die zoet, zout, zacht, sappig en een klein beetje zurig is en veel bite heeft.

SCHERPENZEEL ‘Zo, nu hoeven we dit nooit meer bij de Chinees te halen’, klonk het bij ons aan tafel toen ik dit gerecht op tafel zette. En inderdaad, de babi pangang is op deze zelfgemaakte manier niet te versmaden. In combinatie met nasi, witte rijst of bami een heerlijke maaltijd.

Deze dagen voordat we aan ons kerstdiner zitten, zijn altijd gezellig, vind ik. Nog wel volop aan het werk of naar school, maar in huis gaat het al over wat eten we met Kerst. 

Natuurlijk zijn de kinderen hier al druk met uitzoeken van vuurwerk voor Oud en Nieuw. Een tijd van verwachten, in vele opzichten.

Janneke Hek.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.