PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Janneke kookt Chinees: Babi Pangang eigen stijl

Mensen
Foto: Janneke Hek
25 dec 2021, 06:00
Een Babi Pangang die zoet, zout, zacht, sappig en een klein beetje zurig is en veel bite heeft.
Een Babi Pangang die zoet, zout, zacht, sappig en een klein beetje zurig is en veel bite heeft.
SCHERPENZEEL

‘Zo, nu hoeven we dit nooit meer bij de Chinees te halen’, klonk het bij ons aan tafel toen ik dit gerecht op tafel zette. En inderdaad, de babi pangang is op deze zelfgemaakte manier niet te versmaden. In combinatie met nasi, witte rijst of bami een heerlijke maaltijd.

Deze dagen voordat we aan ons kerstdiner zitten, zijn altijd gezellig, vind ik. Nog wel volop aan het werk of naar school, maar in huis gaat het al over wat eten we met Kerst. 

Natuurlijk zijn de kinderen hier al druk met uitzoeken van vuurwerk voor Oud en Nieuw. Een tijd van verwachten, in vele opzichten.

advertentie