Wethouder Henk Vlastuin helemaal senang in nieuwe functie

23 november 2022 om 06:03 Mensen Vakfotografie Westerduin
De mogelijkheid om een goed sociaal beleid neer te zetten in Scherpenzeel is de reden waarom wethouder Henk Vlastuin zijn werk zo prachtig vindt.
De mogelijkheid om een goed sociaal beleid neer te zetten in Scherpenzeel is de reden waarom wethouder Henk Vlastuin zijn werk zo prachtig vindt.

SCHERPENZEEL Aan het begin van dit jaar stond hij bij de verkiezingen voor de gemeenteraad nog op een bescheiden dertiende plaats van de kieslijst van Gemeentebelangen Scherpenzeel. Bij de vorming van het nieuwe college werd hij onverwacht, vanwege het afhaken van Henny van Dijk, door de partij naar voren geschoven als tweede parttime wethouder naast Evert van de Glind. Inmiddels blijkt Henk Vlastuin (65) zich al als een vis in het water te voelen in het gemeentebestuur van Scherpenzeel. ,,Het is een heel intensieve baan, maar ik heb er ontzettend veel plezier in. Daardoor voelt het eigenlijk nauwelijks als werk.’’

De geboren en getogen Scherpenzeler mag dan een echte nieuwkomer zijn in het gemeentebestuur, aan ervaring in de publieke sector ontbreekt het hem niet. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.