Organisten trekken alle registers open

7 sep 2021, 06:30 Muziek
Henk Hutten
Muziek bindt en verbindt de organisten van verschillende Scherpenzeelse kerkgenootschappen.
Muziek bindt en verbindt de organisten van verschillende Scherpenzeelse kerkgenootschappen.

SCHERPENZEEL Op zaterdag 11 september gaat Scherpenzeel een bijzondere primeur beleven. Maar liefst vijf kerken in het dorp stellen op de Nationale Orgeldag hun deuren open om bezoekers hun orgels te laten beluisteren en bezichtigen. De organisten van de Grote Kerk, de Achthoek, de Sionkerk, de Gereformeerde Gemeente in Nederland aan de Holevoetlaan en de nieuw gebouwde Alfa en Omegakerk aan de Pluimenweg trekken alle registers open om hun ‘klinkend erfgoed’ te laten schallen.

De Nationale Orgeldag is een initiatief van de Vereniging Nederlands Platform voor Orgelkunst en cultuur. De dag werd voor het eerst gehouden op zaterdag 14 september 2002. 

Martin de Jong, Wilfred Folmer, Corrie Rozendaal, Jan Nieuwenhuizen en wethouder Gerard van Deelen (v.l.n.r.) kijken uit naar de eerste Nationale Orgeldag in Scherpenzeel.
Het 'Adema-orgel' van de Grote Kerk in Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.