Geldersch Landschap wil flink meer nieuwe natuur

23 mrt, 09:47 Natuur en milieu Gerbrand Mulder
Moeflons op het Wekeromse Zand, één van de terreinen van het Geldersch Landschap.
Moeflons op het Wekeromse Zand, één van de terreinen van het Geldersch Landschap.

BARNEVELD//REGIO Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, beheerder van ruim honderd verschillende natuurgebieden en landgoederen in Gelderland, wil in een jaar tijd flink wat extra grond aankopen, om zo de natuurwaarde in de gebieden te versterken. Nieuwe natuur is volgens de beheerder nodig, want de kwaliteit en de biodiversiteit van bestaande terreinen hollen achteruit.

Welke natuurgebieden binnenkort vergroot zullen worden, maakt de organisatie nog niet bekend. ,,We hebben uiteraard een wensenlijstje op basis van logische en strategische verbindingen om flora en fauna te verbeteren’’, zegt woordvoerder Ine Haanappel. ,,Maar het is niet handig om die lijst op voorhand bekend te maken, aangezien grond erg schaars is.’’ 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.