Lege-nest-syndroom in vogelland

6 aug, 06:21 COLUMN VALLEI & OVEREEM Natuur en milieu Mathijs Overeem
De jonge buizerd besluit te vertrekken.
De jonge buizerd besluit te vertrekken.

SCHERPENZEEL Vogelaar en fotograaf Mathijs Overeem struint graag door de afwisselende natuur rond zijn woonplaats Scherpenzeel. Maandelijks schrijft hij in zijn column Vallei & OverEem over zijn bijzondere waarnemingen.

Het kan zijn dat het u is opgevallen dat het in de zomermaanden een stuk stiller is in het bos, de tuin en het park. Met name in de maanden juli en augustus houden de vogels zich een stuk rustiger. Terwijl zij ons in het vroege voorjaar dagelijks trakteerden op het ene daverende vogelconcert na het andere, is het momenteel soms bijna wachten tot je eindelijk weer de vrolijke tonen van een zwartkop of zanglijster hoort. 

VOGELSTILTE Op één van de warmste dagen van deze maand besluit ik de wekker vroeg te zetten, zodat ik de ergste hitte ontwijk. Het is rond halfacht in de ochtend wanneer ik mijn fiets in de bossen van Groot Wolfswinkel tegen een boom zet. De temperatuur is, zoals gehoopt, nu nog erg aangenaam en ik besluit..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.