Renswoude heeft haar gemeentehuis terug

25 november 2022 om 08:18 Nieuwbouw Adriaan Hosang
De ingang van de nieuwbouw van het gemeentehuis.
De ingang van de nieuwbouw van het gemeentehuis.

RENSWOUDE Woensdagmiddag werden in het ‘vernieuwbouwde’ gemeentehuis van Renswoude enkele officiële handelingen verricht. 

Maar voordat het zover was, maakten de genodigden een wandeling door het nieuwe gemeentehuis. Het monumentale deel is fantastisch opgeknapt, veel fraaier dan het eerder was. Indrukwekkend hoe oude balken, bijvoorbeeld in de kapconstructie zijn hergebruikt of hoe oude klinkertjes, die nog onlangs onder het asfalt van de Dorpsstraat lagen, nu dienst doen als vloer in de hal, maar straks ook aan de buitenzijde van het pand, zowel voor als achter. 

In het nieuwe deel van het gemeentehuis fraaie werkruimten, aparte delen om je even af te zonderen of telefoneren. Een keuken, maar ook een koffiecorner en zelfs een lift tref je er aan. Qua ruimte heeft de raadzaal/tevens trouwzaal duidelijk aan cachet gewonnen en ja, indrukwekkend ook de warmtere..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.