Leerlingen van groep 6 van De Borgwal tijdens hun act voor alle scholieren, net voor de vakantie.
Leerlingen van groep 6 van De Borgwal tijdens hun act voor alle scholieren, net voor de vakantie. Adriaan Hosang

Met z'n allen het virus in elkaar slaan

Onderwijs

RENSWOUDE De leerlingen van christelijke basisschool De Borgwal zagen vrijdagochtend een flitsende afsluiting van het schooljaar die werd verzorgd door de leerlingen van groep 6.

Op het podium, de verhoging in het schoolplein van de school, traden de jongens en meisjes op voor andere scholieren.

FANTASIESPEL Ook ouders konden deze muzikale afsluiting volgen.

In het fantasiespel stond het coronavirus centraal. De schoolkinderen hebben weken geen school gehad. Ze moesten zich thuis vermaken en maakten hun opdrachten meestal via videobellen. Op die manier hielden ze ook contact met de juf of meester en met andere scholieren.

ONGRIJPBAAR VIRUS Tijdens die opvoering zag je schietende jongens en meisjes met mondkapjes op. Zo werd de aandacht gevestigd op het coronavirus.

Het was overduidelijk, dat iedereen maar één ding wilde en dat was van dat ongrijpbare coronavirus afkomen. Tijdens die eigentijdse bestrijding van het coronavirus werd met veel inzet en lawaai een afbeelding van het virus in elkaar geslagen. Er werden ook dansjes door de leerlingen uitgevoerd en was er ook nog tijd om samen een aantal liedjes te zingen. De aanwezigen scholieren genoten ervan.

De zelfbedachte act, waarin de corona-problematiek centraal stond, werd knallend afgesloten door met z’n allen op met lucht gevulde plastic kussentjes - vaak gebruikt als opvulmateriaal voor het verzenden spullen - te springen, wat klonk als knallend vuurwerk.

Iedereen is er klaar voor de act die groep 6 van De Borgwal heeft ingestudeerd.
De scholieren volgen aandachtig wat er op het podium gebeurt.
Groep 6 van De Borgwal laat zien hoe je corona kunt verslaan.
Aandachtig volgen scholieren van de Borgwal wat groep 6 op het podium doet.
advertentie