De gemeentelijke organisatie verhuist naar de oude Borgwalschool.
De gemeentelijke organisatie verhuist naar de oude Borgwalschool. Adriaan Hosang

Gemeentepersoneel Renswoude vindt onderdak in oude Borgwalschool

Onderwijs

RENSWOUDE Er wordt hard gewerkt het nieuwe gemeentehuis. En daarom moest ook gezocht worden naar een tijdelijk onderkomen voor het personeel. Daarvoor is inmiddels een oplossing gevonden. De gemeentelijke organisatie verhuist naar de oude Borgwalschool aan de Lijsterbeslaan.

,,We hopen dat dit na de herfstvakantie kan. We zijn hiervoor wel afhankelijk van de bedrijven die de noodzakelijke aanpassingen maken in de oude school om het geschikt te maken voor de tijdelijke gemeentehuisfunctie”, aldus burgemeester Petra Doornenbal.

TOEGANKELIJK Om dit gebouw geschikt te maken als tijdelijk gemeentehuis moeten de nodige aanpassingen verricht worden. ,,Denk bijvoorbeeld aan de balie voor burgerzaken, aan de raadszaal, aan de toegankelijkheid voor mindervaliden en spreekruimten'', zegt Doornenbal. ,,Wethouder Marieke Teunissen is daar namens het college nauw bij betrokken en geeft daar duidelijke signalen af, dat we alleen wat sobere en de hoogst noodzakelijke aanpassingen willen. Het gaat tenslotte maar over een tijdelijke periode.''

ANTIKRAAK De oude Borgwalschool heeft toen het pand leeg stond een aantal tijdelijke bewoners gehad. De burgemeester legt uit dat de mensen die er hebben gewoond er niet meer wonen zodra de bouwers starten. Deze 'antikraak-bewoning' was voor een korte periode.

Gaat de gemeenteraad straks ook vergaderen in de oude Borgwalschool?

,,Dat klopt'', antwoordt Doornenbal, ,,het fijne aan de oude Borgwal is dat er een eigen, afzonderlijke ruimte is voor de vergaderingen van de gemeenteraad. Er is een aparte ingang, met toilet en keukenblok en een ruimte die geschikt is voor fractievergaderingen. Bovendien is de ruimte groot genoeg om te vergaderen als voltallige raad, met in acht neming van anderhalve meter afstand”.

TWEE JAAR Er wordt rekening mee gehouden dat die tijdelijke huisvesting ongeveer twee jaar gebruikt zal moeten worden. Doornenbal: ,,Maar we zijn daarvoor afhankelijk van de voortgang van de bouw van het gemeentehuis aan de Dorpsstraat.

Het plan voor het vernieuwde gemeentehuis aan de Dorpsstraat ligt er, we weten welke indeling het wordt en hoe het er in grote lijnen uit gaat zien. Onze projectleider en bouwkundigen zijn nu aan de slag met de finetuning van zowel het nieuwe aan te bouwen deel als voor de renovatie van het monumentale gedeelte. Die finetuning is nodig om het geheel aan te kunnen bieden aan bouwers die willen meedoen met de aanbesteding”.

Wanneer de huidige brandweerkazerne aan de Dorpsstraat gesloopt wordt, is nog niet bekend. De burgemeester: ,,Dat is afhankelijk van mogelijke bezwaren die kunnen worden ingediend tegen de bouw van de nieuwe kazerne. In het meeste gunstige geval, kunnen we al snel starten met de sloop. Zodra de sloop van de oude kazerne klaar is, willen we de bouw van de nieuwe kazerne starten”.

Borgwal
advertentie