Glashorstleerlingen bezoeken oorlogsmonument De Voorposten

21 apr, 09:00 Onderwijs Willeke van den Broek
Afbeelding

SCHERPENZEEL Leerlingen van groepen 7 en 8 van De Glashorst bezochten dinsdag het oorlogsmonument aan de Voorposten in Scherpenzeel. Zij stonden stil bij de achtergrond van het monument ‘De Voorposten Grebbelinie 1939-1949’ en gaven een bijzondere eigen invulling aan de herdenking. 

Het bezoek was georganiseerd door het ‘4 mei Comité Herdenking Scherpenzeel’, een zelfstandig onderdeel van de Oranjevereniging Scherpenzeel. ,,Het was de tweede herdenking met een school die we hier organiseerden’’, vertelt voorzitter Gert Overeem van het ‘4 mei Comité’. ,,Een paar jaar geleden constateerden we dat dit monument een beetje in de vergetelheid was geraakt en daar wilden we het uithalen. Omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ juist meer jongeren wilde betrekken bij het herdenken, brachten we dit monument onder de aandacht van de scholen in Scherpenzeel. Vorig jaar, tijdens de coronaperiode, bracht basisschool Korenmaat als eerste school een bezoek, dit jaar dus De Glashorst en volgend jaar is weer een andere school als het ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.