De Dorpsbeuk introduceert project STEVig: ‘Voor elke leerling een verrijking’

6 jul, 14:21 Onderwijs Basisschool de Dorpsbeuk
Afbeelding

SCHERPENZEEL Met zo’n 190 leerlingen is De Dorpsbeuk de kleinste basisschool van Scherpenzeel, maar dat is volgens directrice Anne Suijdendorp niet het enige dat de school uniek maakt. Na een succesvolle pilot van een half jaar op andere basisscholen in de omgeving, heeft ze besloten het project STEVig in het nieuwe schooljaar op De Dorpsbeuk te starten. ,,Middels dit project maken leerlingen uit groep 3 tot en met groep 8 kennis met levensbeschouwelijke thema’s vanuit verschillende invalshoeken, zo kunnen ze het best hun eigen identiteit ontwikkelen”, zegt ze.

VEEL DIVERSITEIT Basisschool De Dorpsbeuk is een openbare school. ,,Dit houdt in dat iedereen welkom is, ongeacht je achtergrond of geloofsovertuiging”, laat Suijdendorp weten. Ze vindt het daarom juist belangrijk dat scholieren leren over de verschillende culturen en levensbeschouwingen die er zijn. ,,Zeker omdat er bij ons op school veel diversiteit is. Door de lessen van STEVig leren kinderen elkaar dan ook beter begrijpen en respecteren. Ze komen achter overeenkomsten en leren de verschillen omarmen.” De school wil hiermee laten zien dat er bewust genoeg aandacht wordt besteed aan identiteit en normen en waarden. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.