Leerlingen van groep 3/4 van De Dorpsbeuk proeven allerlei soorten fruit en groente. De Scherpenzeelse basisschool doet jaarlijks mee aan het EU-schoolfruitprogramma.
Leerlingen van groep 3/4 van De Dorpsbeuk proeven allerlei soorten fruit en groente. De Scherpenzeelse basisschool doet jaarlijks mee aan het EU-schoolfruitprogramma. Kim Rebergen
Leerwijzer

Uniek onderwijs bij De Dorpsbeuk

18 januari 2022 om 08:50 Zakelijk

SCHERPENZEEL Met zo’n 170 leerlingen is De Dorpsbeuk de kleinste basisschool van Scherpenzeel, een echte dorpsschool dus. Dit maakt dat de sfeer laagdrempelig is en iedereen elkaar kent. Daarnaast is het de enige openbare basisschool van het dorp. ,,Ieder kind is welkom bij ons. We vinden het ook belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan meerdere levensbeschouwingen zodat elke leerling zijn eigen identiteit kan ontwikkelen”, zegt schooldirectrice Anne Suijdendorp. Maar dit is volgens haar niet het enige wat De Dorpsbeuk uniek maakt.

Suijdendorp: ,,We geven onderwijs in een speciale vorm; we kijken per kind wat diegene nodig heeft.” Alle leerlingen krijgen per vak les van een vakdocent en zijn tegelijk onderdeel van een basisklas, de ‘stamgroep’. Resultaten worden bijgehouden in een persoonlijk portfolio en er worden geen cijfers gegeven, maar op een andere manier beoordeeld. ,,Een groot voordeel is dat er een vast team docenten is die nauw samenwerken aan de ontwikkeling van de leerlingen. Zo weten zij precies hoe iedereen ervoor staat en kunnen zij daar rekening mee houden in hun lessen. Communicatie en betrokkenheid zowel onderling als met ouders is onze kracht.”

advertentie
advertentie