Gemeentelijke herindeling: hoe nu verder?

9 jul, 08:28 Overig anp
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal begin november besluiten of ze het provinciale advies voor een herindeling tussen Barneveld en Scherpenzeel doorzet. Als ze dit advies overneemt, maakt ze een voorstel voor een herindelingswet.

Demissionair minister Kajsa Ollongren laat weten kennis te hebben genomen van het herindelingsbesluit, dat Provinciale Staten van Gelderland dinsdagnacht namen. ,,De komende maanden zal ik het (omvangrijke) advies op een zorgvuldige manier toetsen. Zowel de vraag of een herindeling noodzakelijk is, als de vraag of het proces tot nu toe ordentelijk is verlopen, komen daarbij aan de orde.” De gemeente Scherpenzeel verzet zich tegen de fusie en is van mening dat beide vragen negatief moeten worden beantwoord. Ollongren vraagt de betrokken partijen de komende maanden kalm te blijven. ,,Ik hoop dat zij de komende tijd constructief met elkaar in gesprek blijven, in het belang van de inwoners van Scherpenzeel.”

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.