Crisisweken Scherpenzeel resulteren in pijnlijke degradatie

18 jun, 20:26 Overig Foto: Edward Doelman
Doelman Stef Brummel met achter hem middenvelder Mark de Graaf druipen af na de degradatie in Nieuwenhoorn.
Doelman Stef Brummel met achter hem middenvelder Mark de Graaf druipen af na de degradatie in Nieuwenhoorn.

SCHERPENZEEL Het is Scherpenzeel niet gelukt om in de nacompetitie de crisis te bezweren. De blauw-witten degradeerden in en tegen Nieuwenhoorn: 2-0 verlies. ,,We kunnen onszelf veel verwijten”, sprak Mart Janssen.

Nog geen maand geleden had Scherpenzeel een ticket voor de hoofdklasse voor het grijpen. Na knappe resultaten tegen titelkandidaten Capelle (1-1) en Poortugaal (1-4 winst) leek lijfsbehoud een kwestie van tijd. In de duels met concurrenten Spijkenisse en Rijsoord kon het hoofdklasserschap veilig worden gesteld. ,,We hebben tegen Capelle en Poortugaal en genoeg andere wedstrijden laten zien dat we op goede dagen hoofdklassewaardig zijn”, zegt Mart Janssen. Maar dat waren de pieken, erkende de verdediger na de pijnlijke exercitie in Nieuwenhoorn. ,,Onze ondergrens ligt laag. Te laag, blijkt nu. Dat hebben we vandaag ook weer gezien.” 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.