Gerrit van den Brink zwaait af

24 jun, 07:00 Overig Janneke Hek
Gerrit van den Brink is afgezwaaid als directeur van basisschool Korenmaat in Scherpenzeel
Gerrit van den Brink is afgezwaaid als directeur van basisschool Korenmaat in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Wanneer Gerrit van den Brink door Scherpenzeel loopt, is de kans heel groot dat hij een oud-leerling tegenkomt. Hij neemt na 45 jaar afscheid van het onderwijs en gaat met pensioen. Als schooldirecteur had hij altijd hart voor het kind wat extra zorg nodig had. Van den Brink maakte meerdere fusies tussen scholen mee in zijn loopbaan.

Hij is op dit moment werkzaam bij christelijke basisschool Korenmaat, al heeft hij de laatste jaren zijn werkdagen afgebouwd. ,,Ik ga met een zachte overgang mijn pensioen in”, lacht hij. En lachen, dat doet hij vaak. Hij grapt altijd tegen kinderen dat hij een helm met grapjes heeft ingeslikt. Vol ontzag vragen jongere kinderen nog weleens bezorgd of die helm er nog wel inzit. Van den Brink klopt dan bevestigend op zijn buik om het kind gerust te stellen. Ook staat hij bekend om zijn one-liners. ‘Ik wou dat de afwas af was’, ’heb ik de tijd of heeft de tijd mij’ en ‘het gaat er niet om wie er voor je staat, maar wie er achter je staat’.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.