Burgerinitiatief Scherpenzeel: ‘Markink valt onze gemeenschap aan’

24 nov 2020, 09:52 Politiek
Edward Doelman
Jaap van Donselaar, Marianne Krens en Cees Vonk (van links naar rechts) van burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig.
Jaap van Donselaar, Marianne Krens en Cees Vonk (van links naar rechts) van burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig.

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig reageert ontstemd op uitspraken van gedeputeerde Markink, vorige week tegenover de Barneveldse raadscommissie Bestuur. Hij zei bezorgd te zijn dat Scherpenzelers die voor een samenvoeging met de gemeente Barneveld zijn, zich hier niet vrijelijk over durven te uiten. 

Dit maakte hij op uit themabijeenkomsten en keukentafelgesprekken met inwoners over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Scherpenzeel. Het college van b. en w., tegenstander van een fusie met Barneveld, hield eerder dit jaar een inwonerspeiling waaruit bleek dat een meerderheid van de Scherpenzelers zelfstandig wil blijven. Uit de discussies met bewoners had Markink naar eigen zeggen een ‘genuanceerder’ be..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.