‘Provincie bevooroordeeld over herindeling met Barneveld’

13 jan 2021, 15:31 Politiek Fusie met Barneveld
Edward Doelman
Gedeputeerde Jan Markink licht het herindelingsbesluit toe.
Gedeputeerde Jan Markink licht het herindelingsbesluit toe.

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Volgens zowel de gemeenten Barneveld als Scherpenzeel, verliep het ‘open overleg’ over de toekomst van Scherpenzeel niet écht open. Beide gemeenten vinden, in meer of mindere mate, dat de provincie Gelderland het herindelingsproces met een zekere vooringenomenheid is aangegaan.

Dit constateert de door de provincie Gelderland aangestelde ‘spiegelgroep’; een groep onafhankelijke bestuurskundigen die toezicht hield op de kwaliteit van het open overleg. Eerder al hadden bestuurskundigen Elzinga en Frissen, in afzonderlijke rapporten, scherpe kritiek op de manier waarop de provincie het herindelingstraject is aangevlogen. Dit traject, waar het open overleg onderdeel van was, mondde afgelopen dinsdag uit in het besluit ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.