Nieuwe peiling verdeelt gemeenteraad

16 feb, 14:51 Politiek Fusie met Barneveld Gemeente Scherpenzeel
Afbeelding

SCHERPENZEEL De meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het organiseren van een nieuwe peiling die het draagvlak voor een eventuele herindeling met Barneveld moet vaststellen.

De stemming moet tegelijk met de Tweede-Kamerverkiezingen in maart plaatsvinden. Alleen de fracties van de ChristenUnie en PRO Scherpenzeel spraken zich uit tegen het houden van een nieuwe peiling. Zij zien geen meerwaarde in een dergelijke peiling en willen niet dat de vraag of Scherpenzeel moet gaan fuseren met Barneveld opnieuw ter discussie wordt gesteld. Dit zou naar hun mening onnodig polariserend kunnen werken.

TWEE OPTIES Het initiatief voor een nieuwe peiling kwam van waarnemend burgemeester Eppie Klein. Volgens Klein is draagvlak het belangrijkste criterium waarop de minister van Binnenlandse Zaken en de Tweede en Eerste Kamer herindelingsvoorstellen beoordelen. ,,Het is daarom essentieel dat de representativite..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.