Afspraken Scherpenzeel-Barneveld over gemeentelijke taken

18 feb, 17:02 Politiek Fusie met Barneveld Pauw Media
Afbeelding

SCHERPENZEEL/BARNEVELD De gemeenten Barneveld en Scherpenzeel gaan samenwerken, ongeacht of er een gemeentelijke fusie komt of niet. Zoveel is duidelijk uit het verslag van een gesprek tussen beide colleges van b. en w., gehouden op dinsdag 9 februari, dat vandaag openbaar werd.

De komende tijd treffen beide gemeenten samen voorbereidingen voor een mogelijke herindeling, maar tegelijk worden alvast zakelijke afspraken gemaakt over de uitvoering van gemeentelijke taken voor de korte termijn, maar die ook bij een herindeling meerwaarde hebben. Op 26 januari hebben Gedeputeerde Staten besloten dat er een herindeling moet komen, omdat Scherpenzeel onvoldoende bestuurskracht zou hebben. Scherpenzeel blijft zich hiertegen verzetten.

Burgemeester en wethouders van Barneveld weigerden eerder nog met hun bestuurlijke collega’s van Scherpenzeel te praten over mogelijke losse samenwerkingen - onder meer op het gebied van belastingen - als dit gesprek niet onder regie van de provincie Gelderland plaatshad binnen het herindel..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.