Scherpenzeel: ‘Zorgen over financiële positie Barneveld’

2 mrt, 14:59 Politiek Fusie met Barneveld Wouter van Dijk
Afbeelding

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Het Scherpenzeelse college van b. en w. blijft zich zorgen maken over de financiële positie van de gemeente Barneveld en ziet die als belangrijk argument tegen een fusie tussen beide gemeenten.

Dit blijkt uit het zogenoemde ‘Koersdocument’ van het Scherpenzeelse college, getiteld ‘(Je)zelf blijven en samen werken’. Hierin hebben burgemeester en wethouders vastgelegd waarom zelfstandigheid voor de gemeente Scherpenzeel de beste keuze is. Het document is bedoeld als tegenhanger van het provinciale herindelingsontwerp, waarin Gedeputeerde Staten hun redenen om voor een fusie te kiezen uiteenzetten. De inwoners van Scherpenzeel kunnen zich later deze maand, tegelijk met de Tweede Kamerverkiezing, middels een peiling uitspreken: zelfstandig blijven, herindelen of ‘geen mening’.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.