Scherpenzeel wil andere naam dan ‘Barneveld’ voor eventuele fusiegemeente

27 mrt, 07:00 Politiek Margreet Hendriks
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Mocht het tot een fusie tussen de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel komen, dan wil de huidige gemeente Scherpenzeel dat de nieuwe gemeente een nieuwe naam krijgt. In zijn concept-zienswijze op het provinciale herindelingsontwerp lanceert het Scherpenzeelse college van b. en w. de werknaam ‘De Gelderse Vallei’ voor de fusiegemeente. Scherpenzeel blijft zich verzetten tegen de door Gedeputeerde Staten (GS) gewenste herindeling.

Gedeputeerde Staten (GS) stelden in hun herindelingsontwerp voor om de nieuwe gemeente ‘Barneveld’ te noemen. Dit zou de ‘schijn van een annexatie’ met zich meebrengen en die moet worden vermeden, aldus Scherpenzeel in haar zienswijze. ,,Het naamgevingsproces moet recht doen aan de meer aut..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.