Politici fusiegemeenten ontmoeten elkaar na besluit Ollongren

15 sep, 09:28 Politiek Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD Een ontmoeting tussen de raadsleden van de mogelijk te fuseren gemeenten Barneveld en Scherpenzeel laat nog even op zich wachten. De Scherpenzeelse raadsleden willen pas met Barneveld in gesprek als duidelijk is hoe minister Ollongren van Binnenlandse Zaken denkt over een eventuele herindeling van beide gemeenten. Haar besluit over een eventueel wetsvoorstel wordt begin november verwacht.

De Barneveldse gemeenteraad nodigde haar Scherpenzeelse ambtgenoten in juli uit voor een informele kennismakingsbijeenkomst. Waar het de afgelopen periode vooral óver elkaars gemeenten is gegaan, zouden de raadsleden eens mét elkaar kunnen spreken in een ongedwongen sfeer. Scherpenzeel wil wel met Barneveld in overleg, maar pas na een besluit..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.