Ombudsman geeft niet thuis aan Burgerinitiatief

27 sep, 20:37 Politiek Fusie met Barneveld André van der Velde
Afbeelding

SCHERPENZEEL Nadat eerder minister Kajsa Ollongron van Binnenlandse Zaken liet weten geen actie te willen ondernemen, heeft ook de Nationale Ombudsman afwijzend gereageerd op het verzoek van Burgerinitiatief Scherpenzeel om een onderzoek in te stellen naar de zorgvuldigheid van het door de provincie gevoerde proces rond de arhi-procedure voor de samenvoeging van Scherpenzeel met Barneveld. 

Burgerinitiatief is teleurgesteld over de afwijzing, maar laat het er niet bij zitten. Het heeft inmiddels een brief geschreven, waarin zij de ombudsman vraagt zijn standpunt te heroverwegen.

GEEN POLITIEK OORDEEL De Nationale Ombudsman zegt zich niet uit te spreken over algemeen verbindende voorschriften, zoals wetten. Verwijzend naar de eerdere weigering van Commissaris van de Koning John Berends om de gang van zaken te onderzoeken, geeft hij aan niet te willen treden in het politieke oordeel van Provinciale Staten over het handelen van Gedeputeerde Staten (GS). 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.