‘Gemoedelijke kennismaking van raden Barneveld-Scherpenzeel’

29 sep, 11:44 Politiek Foto van 't Land
Barneveldse en Scherpenzeelse raadsleden kwamen dinsdagavond samen in dorpshuis De Eng in Voorthuizen.
Barneveldse en Scherpenzeelse raadsleden kwamen dinsdagavond samen in dorpshuis De Eng in Voorthuizen.

VOORTHUIZEN/SCHERPENZEEL In dorpshuis De Eng in Voorthuizen kwamen dinsdagavond raadsleden uit Scherpenzeel en Barneveld bijeen voor een informele kennismaking, in de aanloop naar de mogelijke gemeentelijke herindeling. Volgens organisator Lukas Scheijgrond (ChristenUnie) verliep de avond gemoedelijk. Niet alle partijen waren naar de bijeenkomst gekomen: de Scherpenzeelse coalitiefracties sloegen de uitnodiging uit Barneveld al eerder af en gistermiddag kwam daar de Barneveldse oppositiefractie Lokaal Belang bij.

Er waren in totaal 25 politici naar De Eng gekomen, waarvan acht van de Scherpenzeelse oppositiepartijen CDA, Pro Scherpenzeel en CU. In zijn welkomstwoord vergeleek Scheijgrond de mogelijke fusie tussen de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel met de vreedzame protestmars tegen de onderdrukking van zwarte mensen, onder aanvoering van Martin Luther King. ,,De mensen in die mars wisten dat de politie geweld tegen hen zou gaan plegen. En ze hadden afgesproken dat, als dat gebeurde, ze de politiemensen zouden aankijken. Want als je mensen aankijkt, blijf je ze zien als mens. Wij zijn nu bezig met een veel minder historische kwestie. Maar op ons rust de verantwoordelijkheid om elkaar in de ogen te willen zien, begrip op te brengen voor elkaars..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.