‘Commissaris heeft onze burgemeester ‘gesensibiliseerd’’

8 okt, 11:08 Politiek Fusie met Barneveld RUKVB
Berends (links) en Klein in betere tijden: bij zijn aanstelling als waarnemend burgemeester in januari van dit jaar.
Berends (links) en Klein in betere tijden: bij zijn aanstelling als waarnemend burgemeester in januari van dit jaar.

SCHERPENZEEL Wat met het bericht uit Den Haag over het afblazen van een fusie met Barneveld een prachtige dag leek te worden voor het college en de coalitiepartijen in Scherpenzeel, sloeg donderdagmiddag al snel om in verslagenheid door het besluit van Commissaris van de Koning John Berends om Eppie Klein uit zijn ambt van waarnemend burgemeester te ontheffen. ,,Een gouden tijding op een rouwkaart’’ vatte wethouder Izaäk van Ekeren de gebeurtenissen van de dag samen. ,,Deze afloop is ons heel rauw op ons dak gevallen.’’

De wethouder zegt helemaal niets te begrijpen van de handelswijze van de commissaris. ,,Toen wij vorig jaar binnen het college problemen hadden met de vorige waarnemend burgemeester, Harry de Vries, legde de Berends enor..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.