Ontslag waarnemer Scherpenzeel vandaag voor de rechter

18 nov 2021, 08:49 Politiek Fusie met Barneveld
Jannes Bijlsma
De ontslagen waarnemend burgemeester:
De ontslagen waarnemend burgemeester:

SCHERPENZEEL Eppie Klein vecht donderdagmiddag zijn ontslag als waarnemend burgemeester in de gemeente Scherpenzeel aan bij de voorzieningenrechter in Arnhem. Commissaris van de Koning John Berends onthief hem begin oktober uit zijn functie, in de directe nasleep van de geklapte herindeling tussen de gemeenten Scherpenzeel en Barneveld. Klein laat zich vandaag bijstaan door advocaat Arjan Klaassen van BDV Advocaten uit Barneveld.

De zaak draait om een integriteitsissue. Volgens Berends zou Klein wisselende verklaringen hebben afgelegd over de afzender en verzender van een e-mail aan Provinciale Staten, die in naam Klein werd verstuurd. Hierin stelde de waarnemer de procesintegriteit van de door de provincie geïnitieerde herindeling ter ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.