‘Na fusieproces heeft Barneveld nu vooral behoefte aan rust’

1 dec, 09:10 Politiek Pauw Media
Afbeelding

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Na het afketsen van de herindeling voelt de gemeente Barneveld weinig voor een intensievere samenwerking met buurgemeente Scherpenzeel. Dit ondanks de oproep die minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken begin oktober deed om tot een samenwerkingsagenda te komen, in haar besluit om niet tot fusie over te gaan. Vandaag staat er een gesprek gepland tussen alle betrokken partijen.

Bij raad en college van Barneveld staan nog belangrijke vragen open. Dat werd dinsdagavond zonneklaar tijdens de commissievergadering Bestuur. Pro’98-fractievoorzitter Arjen Korevaar vroeg zich bijvoorbeeld af wat de rol van Ollongren precies zal zijn in de gesprekken over eventuele samenwerking. En SGP-leider Koos van der Tang las in Ollongrens besluit dat Barneveld in haar ogen de ‘bestuurskracht’ van Scherpenzeel zou moeten verbeteren, terwijl ze tegelijk een fusie niet nodig vond omdat de bestuurskracht van de buurgemeente op orde zou zijn. Hij wilde van Van Daalen of die indruk klopt.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.