Scherpenzeel zegt het met bloembollen

28 dec, 06:07 Politiek Gemeente Scherpenzeel
Rond de zomer moet duidelijk worden of de bloembollen van de Scherpenzeelse Zwaardlelie gaan ontkiemen in Barneveld.
Rond de zomer moet duidelijk worden of de bloembollen van de Scherpenzeelse Zwaardlelie gaan ontkiemen in Barneveld.

SCHERPENZEEL Na het afketsen van de herindeling gunt minister Kajsa Ollongren de gemeenten Scherpenzeel en Barneveld even rust om zich te kunnen richten op wat er in eigen dorp te doen staat. 

De pas op de plaats betekent volgens wethouder Izaäk van Ekeren niet dat Scherpenzeel stil zit, als het gaat om het verder uitwerken van de door de minister verlangde samenwerkingsstrategie, zo blijkt uit een verslag van een gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de provincie en beide gemeenten. Om dit te onderstrepen heeft Scherpenzeel alle partijen een pakketje bloembollen toegestuurd, als metafoor voor een samenwerking die van onderop moet gaan groeien, maar alleen onder de juist..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.