Toeristenbelasting flink omhoog

27 dec, 16:24 Politiek Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

SCHERPENZEEL De toeristenbelasting in Scherpenzeel gaat volgend jaar flink omhoog. Het tarief dat in rekening wordt gebracht voor een overnachting in hotels, pensions, vakantieonderkomens of kampeerplaatsen wijzigt vanaf 1 januari van € 1,25 naar € 1,87 per persoon per overnachting.

Bij de vaststelling van de nieuwe belastingtarieven in de gemeenteraad spraken verschillende politieke partijen hun teleurstelling uit dat deze verhoging pas op een zo laat moment bekend is geworden en niet vooraf is gecommuniceerd met de ondernemers in de toeristenbranche. ,,Een verhoging van pakweg 50% is niet niks. Hierover hadden de ondernemers bijtijds actief benaderd moeten worden’’ vond Annet van Riel (PRO Scherpenzeel), die meldde dat de toeristensec..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.