GBS en SGP: ‘We willen zelf de regie houden’

21 jun, 06:32 Politiek Henk van IJken
Maarten Zwankhuizen (SGP, links) en Henk Brons (GBS) lichten het bestuursakkoord van beide coalitiepartijen toe.
Maarten Zwankhuizen (SGP, links) en Henk Brons (GBS) lichten het bestuursakkoord van beide coalitiepartijen toe.

SCHERPENZEEL Kostenbeheersing, de gehele week een blauwe parkeerzone rond winkels in plaats van alleen op vrijdag en zaterdag, zoals nu. Samenwerken waar dat kan, zowel in de gemeenteraad als met andere gemeenten, en de ruimte pakken die je als gemeente krijgt, binnen de uitvoering van het landelijke en provinciale overheidsbeleid.

Het nieuwe bestuursakkoord ‘Samen vooruit; versterken, verbinden, verrassen’ van Gemeentebelangen Scherpenzeel (GBS) en de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is rond.

Hoewel de samenstelling van de coalitie onveranderd is gebleven, heeft het akkoord toch nog ruim drie maanden op zich laten wachten sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart. ,,We gingen eind 2019 binnen twee weken aan de slag. Eigenlijk gingen we met een noodscenario door met wat er al lag aan beleid’’, merkt Henk Brons, fractievoorzitter van GBS op. ,,Tijdens deze formatie wilden we meer onze eigen accenten leggen en de tijd nemen om zorgvuldig na te denken, ook over beleid op de langere termijn, voor de komende vier jaar en daarna.’’ Maarten Zwankhuizen, fractievoor..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.