Scherpenzeel wil afspraken over statushouders

27 jun, 11:00 Politiek
De gemeente wil met Woonstede afspraken maken over de verspreiding van statushouders over het dorp.
De gemeente wil met Woonstede afspraken maken over de verspreiding van statushouders over het dorp.

SCHERPENZEEL ,,Integratie begint volgens mij met spreiding.” Dat was het punt dat de heer Van Maanen in de Breehoek wilde maken. Hij maakte donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering gebruik van het spreekrecht.

Van Maanen wees de gemeenteraad erop dat statushouders ‘niet over het dorp verspreid’ maar dicht bij elkaar wonen. Als voorbeelden noemde hij de Prins Irenelaan en de Prinses Marijkelaan, waar relatief veel huurwoningen van Woonstede gesitueerd zijn. Van Maanen zei niet dat dat problemen opleverde en vond erop dat Scherpenzeel een ‘christelijk en gastvrij dorp’ is, maar vond spreiding wel wenselijk. ,,Ook om te zorgen dat dat draagvlak goed blijft.” Henk Brons reageerde namens GBS door te wijzen op het net gesloten bestuursakkoord. Daarin staat dat de gemeente hierover afspraken wil maken met Woonstede.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.