Geen geld uit mobiliteitsfonds, teleurstelling bij GBS

29 november 2022 om 09:17 Politiek Margreet Hendriks
Izaäk van Ekeren.
Izaäk van Ekeren.

SCHERPENZEEL GBS-fractievoorzitter Henk Brons is teleurgesteld dat Scherpenzeel niet meedeelt in de ruim 100 miljoen die het rijk beschikbaar heeft gesteld voor een betere bereikbaarheid in Regio Foodvalley. ,,Naast € 40 miljoen voor de verbreding van de Rijnbrug bij Rhenen gaat de rest van het geld zo te zien allemaal naar grote gemeenten, zoals Barneveld, Ede en Veenendaal. Blijft er nog iets over voor onze bereikbaarheid via de N224?’’, vroeg Brons vorige week in de Opinieronde aan wethouder Izaäk van Ekeren.

NIET ZO GROOTSCHALIG Het antwoord van de wethouder was duidelijk: ‘Nee, dat lijkt er niet op’. Van Ekeren legde uit dat de rijksbijdrage is gebaseerd op een aantal redelijk ‘harde’ plannen die hiervoor door de regio, in het kader van de aanwijzing tot ‘Grootschalig Woningbouwgebied’, zijn voorgedragen. Het gaat om het verbeteren..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.