Spreiding coronapatiënten over zorgregio’s

28 okt 2021, 15:42 Uitderegio

EDE/AMERSFOORT Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is blij met het besluit van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) om coronapatiënten weer over de zorgregio’s te verdelen. De landelijke spreiding is vandaag ingegaan, nadat verschillende ziekenhuizen in de problemen kwamen door de toename van het aantal Covid-19-patiënten in onder meer de Biblebelt.

,,Dat nu weer landelijke spreiding mogelijk is, is een heel belangrijke stap. Hierdoor krijgen we weer meer ruimte’’, zegt woordvoerder Nynke Lokhorst van het Edese Ziekenhuis. Momenteel liggen daar negen patiënten met corona op de verpleegafdeling en drie op de intensive care (IC). ,,De afgelopen weken is een duidelijke stij..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.