Scherpenzeel en Veenendaal fietsen samen op

1 okt, 09:57 Verkeer en vervoer Margreet Hendriks
Afbeelding

SCHERPENZEEL/VEENENDAAL Twee jaar geleden waren ze nog elkaars concurrenten in de strijd om uitgeroepen te worden tot Fietsstad 2020. Een strijd die gewonnen werd door Veenendaal. Nu fietsen wethouder Engbert Stroobosscher van Veenendaal en de Scherpenzeelse wethouder Gerard van Deelen gebroederlijk samen op om de felbegeerde titel in 2022 naar Scherpenzeel te halen.

De wethouders werden onlangs gespot bij opnamen voor een promotiefilmpje op de parkeerplaats van Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel. Van Deelen had voor de gelegenheid de fraaie wisselbokaal van ‘Sterkste Stijger’ in de ranglijst van beste fietsgemeenten meegenomen, die Scherpenzeel bij de vorige verkiezing in de wacht heeft gesleept. Stroobosscher had geen glimmende trofee te tonen, want die is er niet voor de winnaar van de tweejaarlijkse verkiezing van de Fietsersbond. ,,Wij hebben de titel van Fietsstad 2020 en die blijft staan’’, zegt Stroobosscher trots. Scherpenzeel moet de wisselbokaal begin volgend jaar weer inleveren, zodat de Fietsersbond deze aan de nieuwe ‘Sterkste Stijger’ van de beste fietsgemeenten van Nederl..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.