Afbeelding
Pixabay
COLUMN

Fietsstad

24 augustus 2021 om 14:27 Column

SCHERPENZEEL Bij het lezen van de Scherpenzeelse Krant afgelopen week zag ik op de gemeentepagina de volgende mededeling: “Scherpenzeel gaat voor fietsstad 2022¨ 

In 2021 waren we al de snelste stijger in de verkiezing. 

Nu is de term fietsstad sowieso verkeerd gekozen. We zijn een dorp dat nooit stadsrechten heeft gehad en willen wij als dorp ergens te boek staan als stad? 

En is fietsstad het promotiemiddel om Scherpenzeel te bezoeken of te herinneren? 

Je komt vanuit Renswoude met de fiets via de gevaarlijke tunnel op het Oosteinde terecht waar je naar een paar honderd meter de rotonde maar eens rechtsaf neemt richting de Dreef. 

Dan kom je zomaar op je fiets op de rotonde bij de Dreef terecht en dat gebeurt regelmatig door de hier onbekende fietsers. 

Ook de verkeerssituatie bij de grote kerk is voor veel fietsers gevaarlijk. Als eerste door het vele autoverkeer in het centrum, de onoverzichtelijkheid ter plekke, de snelle “elektrische” fietsen en de Scherpenzeelse “kasseien” bij nat weer. En zo zijn er nog wel meer gevaarlijke situaties in-en rondom het centrum. 

Op sommige gezamenlijke fiets/wandelpaden maken wandelaars, fietsers, racefietsers en tegenliggers gebruik van hetzelfde pad. Daar is het vaak heel druk met mooi weer. 

Zo zijn er meer plekken in ons dorp welke voor fietsers voor verbetering vatbaar zijn. 

Dus deze citymarketing voor Scherpenzeel als fietsstad zou ik graag anders zien en steken in andere mogelijkheden om ons mooie dorp te promoten. 

Beste Gerard van Deelen, maak ons dorp meer autoluw en promoot ons dorp daarna als fiets-en wandeldorp met klompenpaden. 

Scherpenzeel als beleving. 

Waar het goed wonen is met allerlei winkel, horeca, sport en diverse andere voorzieningen. 

Tevens zou het mooi zijn als dat grote bord bij binnenkomst vanuit Woudenberg als snelste stijger fietsstad weer weggehaald wordt zodat het zicht op de Scherpenzeelse molen weer volledig tot zijn recht komt. 

Ik stap maar weer eens op mijn hometrainer. 

de twaalfde man

advertentie
advertentie